'Zelfs in zijn kist lag hij met een lach op zijn gezicht' (2024)

Ga naar de inhoud
Zij stierven door corona Alle 82 artikelen

Zij stierven door corona

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Kishen Bholasing (35) uit Hoogvliet bij Rotterdam.

Zijn vrouw Niermala:

"Kishen was een vrolijke jongen. Ik heb de afgelopen dagen misschien wel duizend foto's van hem bekeken en op elke foto staat hij met een grote lach op zijn gezicht. Hij is ook met een lach op zijn gezicht heengegaan.

Wij hebben elkaar 13 jaar geleden ontmoet tijdens een show in Nederland. Kishen is geboren in Surinameen in oktober 2012 naar Nederland gekomen. Hij komt uit een heel muzikale familie.Zijn vader, wijlen Angad Bholasing, zijn tante Motimala en andere familieledenhebben naam gemaakt in de Surinaamse muziekscene. De familie is daardoorheel bekend in de Hindoestaanse gemeenschap, zelfs totin India, Amerika en de Caribbeankennen ze hun muziek.

Kishen is op 9-jarige leeftijd begonnen met dholak spelen (een tweevellige trommel) en zingen. In Nederland richtte hij de band Kishen en Friends op. Ik regelde zijn management. De band deed allerlei optredens op bruiloften, verjaardagen en doopfeesten.Overal waar Kishenbinnenkwam, zorgde hij ervoor dat iedereen blij was."

"De huisartsdachteerst aan gewone griep, maar de dagen erna ging hij hard achteruit."

"De avond voordat hij ziek werd, had hij nog een optreden gehad. Maar dieochtend van 15 maart werd hij hondsberoerd wakker. Rillerig en hoge koorts:ik heb meteen de huisartsenpost gebeld. De huisartsdachteerst aan gewone griep, maar de dagen erna ging hij hard achteruit. Vrijdag 20 maart werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Rotterdam.

Omdat er plaats gemaakt moest worden voor nieuwe patiëntenen hij stabiel genoeg was, werd hij overgeplaatst naar het AMCAmsterdam. Hij heeft twaalf dagen aan de beademing gelegen. Op 1 april werd hij weer wakker en leek het langzaam de goede kant op te gaan. Het ging langzaam, stapje voor stapje, maar we hadden goede hoop."

Een optreden van Kishen met zijn band Kishen & Friends

"We videobelden veel metelkaar via de verpleging. Elke ochtend kondenik en de kinderen hem zo even zien en spreken. Ik heb hemnog de nieuwe bank die we hadden gekocht, laten zien. Hij glimlachte van blijdschap. Maar op 12 april werd ik in de ochtend gebeld door de arts. Het ging niet goed met hem. Kishen moest weer terugaan de beademing op de ic.

En 20 minuten later belden ze weer: zijn toestand was ernstig verslechterd. Zijn hartwas ermee gestopt. Nog geen halfuur later belden ze dat ze hem niet meerkondenredden. Hij was zo snel achteruit gegaan, ook artsen waren hierdoor overvallen. Ikwas niet bij zijn overlijden. Op 20 maart had ik hem voor het laatst gezien."

"Kishen heeft genoeg gestreden en kon niet meer. Nu heeft hij zijn verdiende rust."

"Kishen was voordat hij corona kreeg gezond. Het is vreselijk dat ons dit is overkomen. Je bent verwoest door verdriet, maar je moet door. Ook voor onze kinderen.

Kishen heeft afgelopen zaterdag een prachtig afscheid gekregen. Hij lag in een witte rouwauto begeleid door een Ferrari, zoals hij het zou willen.Met daarachter een erehaag van familie, vrienden en fans die voor hem hebben geapplaudisseerd. Zijn familie woontin Suriname enkon er helaas niet persoonlijkbij zijn. Maar door een livestreamkonden ze toch zijn afscheid meebeleven.

Dat we hem zo'n mooi afscheid hebbenkunnen geven, biedt zoveel troost. Kishen heeft genoeg gestreden en kon niet meer. Nu heeft hij zijn verdiende rust.Hij is maar 35 jaar geworden,veel te jong. Maar zijn lach en zijn vrolijkheid zullen altijd blijven voortleven. Ik houd van hem, wat zal ik hem gaan missen."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus.In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naareerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens opdeze pagina.

Net binnen

Meer nieuws

Zij stierven door corona

Zij stierven door corona 'Kon ik maar naar India, om te zien dat ze er echt niet meer zijn'
Zij stierven door corona 'Toen Nederland versoepelde, verloor ik mijn oom, tante, vader en moeder aan corona'
Zij stierven door corona 'De Braziliaanse arts trok de telefoon uit haar hand, het was de laatste keer dat ik haar sprak'
Alle 82 artikelen

Gerelateerde artikelen

Nederland RTL Nieuws nu op TikTok
Bijzondere vondst Pup Sky snuffelt in tuin en neemt bom mee naar binnen
Rechtszaak Ali B Doodsbedreigingen voor Jill Helena, zo schadelijk is victim blaming
01:32Vrijdag hervat Ali B over uitgestelde rechtszaak: 'Jullie moeten je volgers alles vertellen'
'Nare verrassingen voorkomen' Onderzoek: weinig zicht op risico's door toenemende drukte Noordzee
Inbreuk op privacy Tap Ali B te begrijpen, vinden experts: 'Privacy snel ondergeschikt'
'Zelfs in zijn kist lag hij met een lach op zijn gezicht' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5255

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.